top of page
emmiemoaleo

ROM COMs - HATA ELLER ÄLSKA DEM

Alla hjärtans dag närmar sig snabbt och vare sig du är i ett lyckligt förhållande eller olyckligt singel, finns det inget bättre sätt att kickstarta dagen än med en bra Rom Com! Trots att genren är högt kritiserad ibland ivriga film fans, är en bra romantisk komedi sällan ett slöseri av tid.


Här är min tolkning av tre av de bästa romantiska komedierna genom tiderna, älskade av många runtom världen.


  1. How to lose a guy in 10 days

Kate Hudson och Matthew McConaughey spelar sida vid sida, där journalisten Andie Anderson (Kate Hudson) beslutar sig för att skriva en artikel för hur man förlorar en kille på 10 dagar. Allt som Benjamin Barry (Matthew McConaughey)slår vad om att han kan få en kvinna att bli kär i honom under samma mängd tid. Filmen följer deras interaktioner samtidigt som de båda försöker fullfölja respektive mål. Filmen är lätthjärtad och underhållande, och den utforskar teman kring kärlek, förhållanden, och kommunikation.



2. Pretty woman

Ofta utsedd som genrens stapel, utforskar Pretty Woman teman kring kärlek, olika bakgrunder och självupptäckt. Med dess A-rollista (Julia Roberts och Richard Gere), kombinerat med en tidlös historia och oklanderliga musik val, finns det ingen tvekan att den kommer bidra med en god tid för dess tittare.


3. Notting Hill

Julia Roberts och Hugh Grant, rollistan talar mycket för sig själv! Filmen utspelar sig i en liten charmig och mysig del av London, allt medan William Thacker (Hugh Grant), en blyg ägare av en bokaffär, faller för Hollywood stjärnan Anna Scott (Julia Roberts). Filmen bevisar att kärlek övervinner allt, då de måste hantera problem såsom snokande paparazzi, berömmelse och deras egna osäkerheter. Filmens höjdpunkt är kärleksförklaringen mot slutet. Även om film är mest fokuserad kring de romantiska aspekterna av Rom Coms, finns där några välplacerade skämt och charmiga fraser som kan uppskattas av alla.


av Nick

bottom of page