top of page
emmiemoaleo

Migos rapparen Takeoff har tragiskt avlidit

Takeoff, som förut utgjorde en tredjedel av hip hop gruppen Migos, avled tragiskt den förste November, vid 28 års ålder. Enligt Mark Savage, korrespondent för BBC Music, “Avled den 28-årige, Grammy nominerade musikern på tisdagen i en skjutning i en bowlinghall i Houston, Texas” (Savage). Takeoff, mer lagligt känd som Kirshnik Khari Ball, var mördad på en balkong utanför 810 Billiards och Bowlinghall klockan halv tre efter midnatt. Kort innan hans tragiska död, hade Takeoff umgåtts med sin farbror Quavo, ännu en medlem av Migos, och spelat tärning.



Takeoffs inspelnings bolag uppgav att den karismatiske rapparen dog av en “lös kula”. En lös kula är en pistolkula som träffar ett oavsiktligt offer efter att det avfyrats från ett vapen. Även om detta sannolikt är fallet, finns det inte mycket bevis och fakta att basera det på. Enligt BBC, “sade Houston Police Chief Troy Finner att han inte ville spekulera vare sig Takeoff var det faktiska objektivet” (Savage). Troy Finner, polischefen av den texanska staden Houston, uppgav det följande: “Baserat på vad folk säger om honom, är han väl respekterad, icke-våldsam. Jag skulle inte förvänta mig att han var involverad men jag vill vänta på utredningen - men vi har ingen anledningen att tro att han var involverad i något kriminellt under den tiden, då människor beskriver honom som väldigt fredlig, kärleksfull, god underhållare” (Savage). Houstons polisavdelning har grundligt undersökt den älskade rapparens död för att finna information om hans oförväntade och chockande död. Houstons polisavdelning sade att runt 40 till 50 gäster var samlade på den privata festen. När de anlände, sade den texanska polisofficerare att de funnit ytterligare en död man med en skottskada på både huvud och nacke. Polisen fann också en 24-årig man och en 23-årig kvinna som var svårt skadade. De skadade offrena var omedelbart förda till sjukhuset i privata fordon. Houstons polisofficier Finner sade, “att åtminstone två vapen var involverade i olyckan” och att “det fanns åtminstone två individer som dragit avtryckare häromkring” (Savage). Trots detta, har inga arresteringar gjorts och förövaren har inte hittats.


Den kontemporära hip hop gruppen Migos, är en av de mest framgångsrika musiktrion i modern historia av hip hop. Bandet består av Takeoff, Offset och Quavo. Alla tre är relaterade till varandra via blod: Offset är Takeoffs kusin och Quavo is Takeoffs farbror. De var alla uppväxta tillsammans i Lawrenceville, Georgia, USA. Över det senaste årtiondet har Migos åstadkommit stor framgång och revolutionerat musik. De är kända för att ha uppfunnit “Migos flow”: en stil av modern rap i hackat, slurrigt, stackato trillingar. Tia Hill, en frilans journalist i Los Angeles, uppgav det följande: “Hans död signalerar slutet av en era för rap” (Savage). Fans och musiker runt om världen har välförtjänt gett sin hyllning till Takeoff. Allt vi kan göra för tillfället är att be för hans familj och alla hans vänner som är i djup och emotionell sorg från hans plötsliga död.


av Frederick

bottom of page