top of page
emmiemoaleo

Världscupen: veckosammanfattning

Trots alla dess kontroverser, har Världscupen 2022 visat sig vara oförglömlig. Vi har inte ens tagit oss till grupp spelen, men ändå har vi sett många vackra mål, mirakulösa vinster och nya stjärnor. Fifa världscupen har återigen levt upp till dess “hype”. Denna artikeln understryker tre nyckelmoment från cupens två första matchdagar, som jag anser behöver nämnas.


Först och främst, Argentinas förlust mor Saudiarabien är en stor förströelse i fotbollens historia. Deras starka fotbollsarv, med 36 oslagbart matchrekord och oförnekliga mål hot från Lionel Messi, gör dem en trolig vinnare i striden för årets trofé. Dock, lyckades de inte slå Saudiarabien i deras första världscup match. Några anser att felet kan delvis läggas på Argentinas brist på intensitet och självbelåtenhet, andra anser att det beror på Saudis taktiska meriter. Slutligen var det en kombination av båda. Argentina spelade inte på en nivå ens i närheten av deras vanliga nivå, de var långsamma på offensiven och lata på försvaret. Alltmedan Saudiarabiens intensitet och perfekta utförande av offside fällan visade sig vara dödligt för den sydamerikanska sidan. Fotbollstippare kallar detta en mardröm, alla andra kallar det ett mirakel.


Matchdag 1 introducerade oss också till ett potentiellt mål för turneringen, då Richarlison lyste under sin världscupdebut mot Serbien. Vinicius Jr. sprang nerför vänster sidan, allt som han följde Richarlison i rutan, han spelade en perfekt djupledspassning mellan två försvarare som eventuellt fann Richarlison. Han lade ett skott och med full komposition och elegans utförde han omedelbart den ökända bicicletan, som smidigt placerades i det lägre vänstra hörnet av nätet. Denna match visade sig vara det perfekta steget för Richarlison att visa världen varför han förtjänar att vara Brasiliens nummer 9.


Jamal Musiala blir ett namn för rubriker, då han har kontinuerligt åstadkommit iögonfallande framträdande trots att han spelar för ett underväldigande tyskt lag. Mot Spanien lade han den Tyskland på sin rygg och förhindrade deras elimination från världscupen genom att stå för en assist och tre nyckelpassningar, och endast med 19 år på nacken. Bayern München spelaren har överlag ett överförings värde på 97 miljoner euros, vilket han onekligen lever upp till. Slutligen, det vore orättvist att inte nämna Kyllian Mbappe som redan har gjort tre mål i denna turnering.


av Nick


bottom of page