top of page
emmiemoaleo

Fem kärleksböcker att läsa inför alla hjärtans dag

Sången om Akilles av Madeline Miller


Även om de flesta av er har förmodligen stött på denna boken innan, är den så ikoniskt att den trots det förtjänar att nämnas. Trots att den inte definieras för dess romantik, levereras den så verket att den måste nämnas. Den berättar en historia om Akilles och Patroklos, från grekisk mytologi, som slumpmässigt förs tillsammans.Trots gudarnas motstånd, formar de sakta ett nära förhållande som får utstå det ultimata testet när grekerna ska lägga belägring på Troja. Varning utfärdas, boken är exceptionellt smärtsam och ytterst förkrossande, men så värt det.



From Lukov with Love av Mariana Zapata


Behöver du en ny tröstebok? From Lukov with Love är en gullig “slow-burn” romans mellan två skridskoåkare där vi får följa Jasmine som fått sin sista chans att återvända till tävlings skridskoåkning. Detta är en sportig “enemies to friends to lovers” fylld med rarhet. En perfekt läsning i denna kylan eftersom deras charmiga förhållande för med sig så mycket värme.



Every Summer After av Carley Fortune


Denna “andra chans” kärlekshistoria utspelar sig i ett sommarsjö hus där det förflutnas mot nutidens perspektiv strider för att förklara varför Sam och Persefone gjorde slut. Sams mamma avlider, vilket leder till Persefones återkomst år efter att de senast sågs vid och vi får följa med när dem faller för varandra över somrarna för så många år sedan, och nu återigen som vuxna.



Indigo Ridge av Devney Perry


Winslow flyttar och blir polischef i en småstad. Vi får följa allt medan hon förälskar sig parallellt som en mordutredning pågår, då ett mord begicks på mannen hon haft ett “one night stand” meds fasta egendom. Pinsam spänning uppstår mellan de två eftersom de blir påtvingade närhet till varandra när de samarbetar för att lösa fallet.



Afterlove by Tanya Byrne


Afterlove börjar med Ash och Poppys historia i och med att de blir kära. Hursomhelst, detta fördes till ett slut när Ash dör i en smitolycka. Hon råkar dock vara den sista personen att dö det året och blir därför en lieman. Boken följer hennes kamp med hennes nya jobb, medan hon fortfarande är förälskad i sin nya dödliga flickvän. Om du tyckte om They Both Die at the End kommer du säkerligen att älska denna.


Av Annika

bottom of page